דלג לתוכן

חדשות הנסון

חדשות
|
05.09.19

היידלברגצמנט ואקווינור חתמו על מזכר הבנות בנושא לכידת ואחסון CO2

ב -5 בספטמבר חתמו יו"ר מועצת המנהלים של היידלברג סנט, ד"ר ברנד שייפלה, וקבוצת האנרגיה הנורווגית אקווינור, על מזכר הבנות בנושא לכידת ואחסון של CO2 (דו-תחמוצת הפחמן) בכנס אנרגיה בינלאומי באוסלו.
מאז 2011 מנהלת חברת הבת הנורווגית של היידלברג סנט נורקם פרויקט המוקדש לאחסון CO2 בתעשיית המלט במפעל המלט Brevik. פרויקט CCS "אורות צפון", הכולל את הפרויקט במפעל המלט Brevik, יזם ממשלת נורווגיה בשלושה מגזרים שונים בתעשייה. על פי התוכנית, פליטות ה- CO2 שנתפסו אמורות להיות מועברות לשדות נפט וגז ריקים מתחת לים הצפוני החל משנת 2023 ולאוחסן שם לצמיתות. ממשלת נורווגיה הקצתה את רשימת Brevik לניסוי לכידת CO2 בהיקף תעשייתי בתחילת 2018.
 
מזכר ההבנות שנחתם עם אקווינור הוא צעד נוסף לקראת הגשמת פרויקט CCS זה. ההסכם כולל גם את הכוונה לבחון אפשרות לכידת CO2 במפעלי מלט אחרים של היידלברג לאחסון במדף היבשת הנורווגי. בנוסף, שתי החברות יעבדו על אופטימיזציה של שרשרת התובלה של CO2 ויפעלו ליישם א פרויקט CCS כפתרון רחב-אירופה לסילוק CO2.
 
"במפעל הבטון של ברוויק הראינו שאנחנו מסוגלים לתפוס פחמן דו חמצני בקנה מידה תעשייתי", אומר ד"ר ברנד שייפלה. "פרויקט CCS שלנו הוא כיום הבוגר ביותר מבחינה טכנית בתעשיית המלט. אנו מתכננים לתפוס כ -400,000 טונות של CO2 בשנה בברוויק, שתואם כ- 50% מכלל פליטת הפחמן של המפעל. עבורנו, פרויקט CCS - לצד המדדים שלנו להפחתת פליטת CO2 - מהווה נדבך חשוב נוסף בחזון שלנו לייצור בטון CO2 ניטרלי עד שנת 2050. "היידלברג תפעל להפחית את פליטת CO2 נטו שלה לטון מלט ב -30% בהשוואה לרמות 1990 עד 2030. יעד זה אושר על ידי יוזמת יעד מבוסס מדע (SBTi) והוא תואם את יעדי הסכם פריז, מה שהופך את היידלברג צמנט לחברת המלט הראשונה בעולם שאושרה לעימידה ביעדי הפחתת CO2 מבוססי מדע. בשנת 2018 החברה כבר השיגה ירידה של 22%. היידלברג צמנט יממש את חזונו של בטון נטול פחמן - לכל המאוחר - עד שנת 2050.